Ylöjärvi Seasons

Ylöjärvi Seasons on kotiseudusta ammentava kokoelma käsin tehtyä suklaata. Neljän rasian tuoteperheen takana ovat paikkakunnan omat tekijät valokuvista ja suunnittelusta kotelopainatukseen ja itse viettelevään suklaaseen.

Valmistaja ja Ylöjärvi Seasons -sarjan ideoija Suojärven Suklaatila on ylöjärveläisellä maatilalla toimiva perheyritys.

Kiitämme saumattomasta yhteistyöstä paikallista luontovalokuvaajaa Harri Luojusta, jolla on kyky tehdä ohikiitävistä hetkistä ikuisia.

Kunnia pakkauksien taidokkaista yksityiskohdista kuuluu niin ikään ylöjärveläislähtöiselle graafiselle suunnittelijalle Janne Oksaselle. Hänellä on näkemys, kokemus ja toteuttamisen taito.

Lyömätön paikallinen kotelotehdas Boxia varmisti, että loistavat kuvat ja suunnittelu päätyivät edustavaksi pakkaukseksi.

Meillä kaikilla oli ilo valmistaa yhdessä jotain kotikutoista. Ylöjärvi Seasons on lahja, jonka voit viedä tuliaisina kotikaupungistasi mihin tahansa maailmankolkkaan.

Tilaa Ylöjärvi Seasons -tuotteita verkkokaupastamme.

 

Ylöjärvi Seasons (kuvat: Harri Luojus)


Kevät: Hiekkasammal Puuvuorella

törmähiekkasammalKorpimetsämme, suomme, pikkujärvemme ja harjuluontomme kätkevät huomaansa melkoisen määrän elämää! Tunnuseläimemme on palokärki. Se on puurakentamisen erikoisammattilainen, jonka pesäkolojen jäljiltä löytyy jopa kymmensenttisiä lastuja. Tunnuskasvimme puolestaan on harjumasmalo, joka kotiutui konnuillemme ensimmäisten joukossa jääkauden jälkeen. Kasvi kuvastaa hienosti arvokasta harjuluontoamme, jonka hiekkasammaleita ja muita ihmeitä Harri Luojus taltioi kamerallaan ahkeraan. Oheisen kuvan Harri ikuisti lähellä ympäristötaideteos Puuvuorta, joka on elävä ja esteettinen maamerkkimme sukupolville meidän jälkeemme.

 


Kesä: Nuorta karjaa

lehmä, peltoAsumme Ylöjärvellä noin 32 000 asukkaan kasvukaupungissa ja talousalueella, jonka merkitystä koko Suomelle ei voi sivuuttaa. Kaupunkikeskustan rakennettu ympäristö on käyntikorttimme ja ensivaikutelmamme. Elämme tätä päivää silti keskellä historiaa, johon kuuluvat vanha rakennusperintö ja kulttuurimaisemat, joita luontovalokuvaajamme Harri Luojus liikkuu ihastelemassa pitkin pitäjää.

Kulttuuriympäristömme ilmentymiä ovat muun muassa kivikauden pyyntimiesten suosimat rannat, pikkukylien tilat ja takamaiden torpat sekä lukuisat kesähuvilat, joita nousi tuhkatiheään Näsijärven upeille rantakallioille sata vuotta sitten. Perinteistä maataloutta löytää kaupunkitaajamankin lähettyviltä. Sano ”Ammuu!”, kun tavataan.

 


Syksy: Luonto vastaa

Koivumetsä webSyksyisen kaunis koivikko johdattelee luontovalokuvaajamme Harri Luojuksen rauhoittuneeseen mielentilaan. Villasukat tuntuvat mukavilta jaloissa, ja ajantaju hämärtyy. Kohta – väreistä kylläisenä, hiljaisuudesta levänneenä ja syksyn vienosta tuulesta nauttineena – Harrin matka jatkuu.

Puutarhakaupungissamme luonto tulee vastaan kotiovella. Saatat lähteä reippailemaan Ylöjärvenharjulle pariksi tunniksi tai samoilemaan viikonlopuksi Seitsemisen kansallispuistoon, jossa vanhimmat kilpikaarnaiset männyt lähentelevät 400 vuoden ikää. Rakastaisit veneilyä erämaisella Aurejärvellä.

Ylöjärven luonto on elämys patikoijalle, virkistäytyjälle, luontoharrastajalle, kuntoilijalle ja vesillä liikkujalle. Tule ja koe kauneutemme koko olemuksellasi, kaikkina vuodenaikoina.

 


Talvi: Näsijärvi jäätyy

Näsijärvi_jäätyy webKaru-ulappainen mutta kaunisrantainen Näsijärvi syleilee Ylöjärveä lähes koko länsimitallaan. Pirkanmaan sydänjärvi jättää rannoilleen kiehtovia Parkkuun tyylisiä maaseutukyliä ja paikoin erämaisiakin tunnelmia. Toisaalta Pimeesalmen telakan kaltaiset kohtaamispaikat saavat järven sykkimään täyttä elämää etenkin kesäisin. Näkymät ovat paikoin huikeita, kuten Siivikkalan Valkeekivenlahdessa, jonka nurkilla Harri Luojus ikuisti oheisen kuvan jäätyvästä maisemasta. Näsijärveä värittävät myös vähät mutta viehättävät pikkusaaret, ja järvi kutsuu virkistäytymään sisävesiristeilyille. Syvistä vesistä voi nousta kunnon saaliskaloja. Aallot välittävät myös historiaa: vesireittejä aikoinaan liikennöineet rahtilaivat ruokkivat Tampereen teollistumista jo 1800-luvun alkupuolelta lähtien ennen maantieliikenteen kehittymistä. Ylöjärven sininen unelma on poikkeuksellinen.