Tekemistä lähiseudulla

laskiaispullatTervetuloa vierailulle Suklaatilalle. Samalla reissulla voit nähdä ja kokea monenlaista muutakin! Olemme koonneet alle joitakin lähiseutumme mielenkiintoisia kohteita.

Tutustu myös Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenteriin!


Vihreä Sydän

Vihreä Sydän netMoni reitti johtaa Vihreään Sydämeen – Ylöjärven, Hämeenkyrön ja lähialueiden hyvinvointi-, luonto- ja maaseutumatkailuyrittäjien palveluiden äärelle. Seutumme elämyskohteet ovat erinomaisesti saavutettavissa Pirkanmaan sydämessä. Tutustu tarkemmin Vihreän Sydämen kotisivuihin.


SeitseminenSeitsemisen kansallispuisto

Ylöjärvi, Ikaalinen

Seitsemisessä saloseutujen menneisyys herää eloon. Koveron perinnetilalla teet aikamatkan entisajan torpparielämään ja yösijan voit vuokrata vaikka Pitkäjärven historialliselta savottakämpältä. Seitsemisen luontokeskuksessa kartutat tietoasi luonnosta ja virkistyt kahvikupin äärellä. Tule nauttimaan ja oppimaan luonnon ja metsäkulttuurin aarreaittaan! Lue lisää.


Vänrikin Torppa

Ala-huhkaantie 12, Ylöjärvi

Vänrikin Torppa on viehättävän kotoisa lounasravintola vain muutaman kilometrin päässä Suklaatilasta. Ravintola toimii tunnelmallisessa kivinavetassa aivan vanhan ja uuden Kuruntien risteyksessä. Suklaatilalla maistajaisissa vierailevat ryhmät poikkeavat monesti juuri Torpalla ruokailemassa. Vänrikin Torpan kotisivuille.


NäsijärvireittiNäsijärvireitti

Näsijärvireitti on ennen kaikkea polkupyöräilijöille räätälöity matkailun apuväline. Kannustamme kaikentasoisia polkijoita tarttumaan pyörää sarvista ja lähilomailemaan omissa kotimaisemissa. Pienellä mielikuvituksella polkupyörälomailu voi olla paljon muutakin kuin ankaraa polkemista hiki kypärässä. Tutustu Näsijärvireittiin.


Fröökynä logo2Fröökynän Herkku

Hiitintie 1, Ylöjärvi

Suklaatilan oma myymälä palvelee Ylöjärven ja Tampereen rajalla ABC Teivon tiloissa. Fröökynästä löydät kotimaiset herkut ja tuliaiset helposti matkasi varrelta. Myymälämme toimii myös Ylöjärven matkailuneuvontapisteenä. Fröökynän kotisivuille.


Haveri

Viljakkala, Ylöjärvi

Haverin alueella Viljakkalassa on paljon nähtävää ja useita toimintoja: historiallinen kultakaivosalue kaivostorneineen, kultakaivoksen kallioreunainen 85 metriä syvä ja 125 metriä leveä avolouhos, yli 30 lomahuvilaa, Ravintola Kultacasino, Kultahaverin Vapaa-aika.


Pimeesalmen telakka

Pimeesalmentie 4, Ylöjärvi

Näsijärven tunnetuimpiin rantakohteisiin kuuluva Pimeesalmen telakka on 200-paikkainen venesatama, joka tarjoaa viihdettä ja virkistystä myös maata pitkin lähestyville vierailleen. Kesälauantai-iltoina soi elävä musiikki. Telakan sivuille. Lähellä Pimeesalmelle kääntyvän tien risteystä Kuuselan rannassa sijaitsee viihtyisä kesäkahvila Rantapiika (Kuruntie 700).


Frantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1, Hämeenkyrö

Pappilanjoen rannalla sijaitseva Frantsilan Kehäkukka on Hämeenkyrön suosituin matkailukohde. Löydät Kehäkukasta viehättävän kahvilan, talonpoikaistyyliin sisustetun kasvisravintolan sekä yrtti- ja lahjatavaramyymälän, josta tuliaisiksi voi ostaa aitoja suomalaisia tuotteita vuoden ympäri. Kehäkukan kotisivuille. Läheltä löydät myös Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen.


Ti-Ti Nallen talo

Wegeliuksenkatu 5, Ikaalinen

Ti-Ti Nalle perheineen asustaa Ikaalisten Kylpylän alueella Kyrösjärven rannalla noin 1000 neliön vanhassa, ihanassa hirsitalossa! Talossa on parikymmentä huonetta kaikille perheen touhuille sekä tietenkin vieraille. Kaiken muun kivan lisäksi löydät talosta Ti-Ti Nallen Kaurasuklaat, jotka valmistetaan meillä Suklaatilalla! Tästä Ti-Ti Nallen Talon sivuille.


 Vänrikki

Kauppatie 4, Ylöjärvi (Kuru)

Kurussa sijaitseva tunnelmallinen ja perinteikäs lounasravintola Vänrikki on monen tarina tyyssija. Lisätietoja.


Wake Valley/Peltomäki camping

Säynäväjärventie 38, Ylöjärvi

Cable wakeboarding eli kaapelivesihiihto on kasvavan suosion saavuttanut kesäinen harrastus. Peltomäki camping tarjoaa lajin harrastamiseen mielekkäät oltavat ja paljon muuta. Peräti 19 hehtaarin kokoinen Peltomäki Campingin alue kutsuu nauttimaan ulkoilusta, lomasta ja luonnon kauneudesta! Lisätietoja.


Ylöjärven kotiseutumuseo ja Kurun ulkomuseo

Ylöjärvi

Ylöjärven Hietasmäessä sijaitsevan kotiseutumuseon alueella on 11 rakennusta, joista vanhin on peräisin 1700-luvulta. Nähtävillä on runsaasti muun muassa vanhoja työkaluja. Kurun ulkomuseo mielenkiintoisine rakennuksineen sijaitsee Hoppasojan notkelmassa, Keihäslahden koulun ja Kurun urheilutalon vieressä. Museon tunnetuin nähtävyys on Vänrikki Stoolin tupa. Museot ovat avoinna vain kesäisin. Lisätietoja.


Suomen Jäähdytystekniikan Museo

Härkilevontie 77, Ylöjärvi

Ylöjärven Antaverkassa toimivan Suomen Jäähdytystekniikan Museon perustaja Vuorineuvos Paavo V. Suominen on itse kerännyt jäähdytysalan esineistöä 50 vuoden ajan. Museon toiminta alkoi Härkilevon tilan navetan vintillä. Museon uusi osa, joka rakennettiin varta vasten museokäyttöön, valmistui 1990-luvun alussa mahdollistaen isompien koneiden vastaanottamisen ja säilyttämisen. Museon tarkoituksena on kertoa Suomen jäähdytysalan historia alkaen jääpalojen kantamisesta järvestä aina uusimpaan teknologiaan. Huom! Tarkista avoinnaoloajat. Tästä museon kotisivuille.


Teivon ravikeskus

Ravitie, Ylöjärvi

Maakunnallisella keskusraviradalla Teivossa ravataan lähes joka tiistai alkaen klo 18 ja muutamana lauantaina on Teivon Toto75-ravit. Ravit ovat parhaimmillaan kaviouran äärellä! Lisätietoja.


Muroleen kanava

Muroleen kanavantie 481, Ruovesi

Muroleen kanava on viihtyisän rento pistäytymispaikka kesäisin. Kanavan kupeessa on laivalaituri, jossa mm. SS Tarjanne pysähtyy. Yhdystyie 3382 kulkee kanavan yli, silta on tyypiltään käännössilta. Muroleen kesäkahvila ja rantaravintola keräävät kesänviettäjiä laajalta alueelta, ja kanavan äärellä pääsee nauttimaan usein myös elävästä musiikista. Lisätietoja.


Helvetinjärven kansallispuisto

Ruovesi

Tule selvittämään, mikä sai luonnonvoimat siirtelemään maankuorta miljoonia vuosia sitten! Tuloksena syntyivät Helvetinjärven rotkolaakso sekä Helvetinkolu, pari metriä leveä ja 40 metriä korkea kalliosola. Geologista arvoitusta voi pohtia vaikka Haukanhiedan upealla hiekkarannalla. Lue lisää.


Mökinvuokrauspalveluita

Soukon mökkilomatSuklaatilan lähistöltä löydät muun muassa upeat Soukon ja Muotiaisten hirsihuvilat ja lomamökit. Tutustu myös muihin majoituspalveluihin Ylöjärvellä.