KUN HALUAT VIESTIÄ TUNTEELLA - SANO SE SUKLAALLA!

Yli 120-vuotias kukoistaa kulttuurikeskuksena

Luonnonkauniin 4400 asukkaan pirkanmaalaiskunnan pääraittia on vaikea kulkea niin, ettei silmä kiinnity tiettyyn arvorakennukseen. Vinhan kirjakauppa ei ole vain talo Ruoveden keskustassa. Se on instituutio, matkailunähtävyys ja maamerkki, joka innoittaa myös meitä suklaantekijöitä.

Vinhan kirjakauppa on omalla tavallaan edustanut paikkakunnalla vakautta ja jatkuvuutta, ja se seisoo yhä edelleen tukevasti paikallaan. Kirjansitoja Kustaa Wilenius (1873–1962) perusti kirjakaupan vuonna 1903. Perheyritys piti kirjakauppaa neljän sukupolven ajan, ja noihin vuosiin mahtui lukematon määrä elämänmakuisia päiviä.

Entinen yrittäjä ja neljännen polven kirjakauppias Mika Kauppinen laittoi kirjakauppansa myyntiin kesällä 2021. Pasi Vainio näki uutisen kirjakaupan toiminnan päättymisestä ja houkutteli lopulta mukaansa Mikko Vartiaisen kaupan jatkajaksi. Alkoi yltiöromanttinen hanke, missä rakenteiltaan hyvässä kunnossa ollut lähes 100 vuotta vanha rakennus on ehostettu vanhaa kunnioittaen uuteen kukoistukseen.

Vinhan toiminnan sydämenä on edelleenkin perinteinen kivijalkakauppa, jonka ympärille on kehitetty nyt idyllinen kulttuurikeskus ja matkailukohde. 

Vinhan suklaat kuuluvat 120-vuotiaan kirjakaupan kesään

Saimme Suklaatilalla valmistaa tilaustyönä ensimmäiset Vinhan kirjakaupan omat tummat suklaat jouluksi 2023. Onnistunut nimikkosuklaa ansaitsi jatkotilauksia, ja Vinhan suklaata on jälleen saatavilla myös kesäkaudella 2024.

Suklaasta pääset nauttimaan ainakin kirjakaupan yhteydessä sijaitsevassa kahvilassa. Samalla kannattaa tutustua tietysti 120-vuotiaan kirjakaupan antimiin. Tarjolla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus majoittua historiallisen kirjakaupan tiloissa, jotka palvelevat kesällä matkailijoita ja talviaikaan taiteilijoita residenssihuoneina.

Vinhan kulttuurikeskus kerää tunnettuutta myös erilaisten tapahtumien ansiosta. Ensi viikolla 14.-15. kesäkuuta 2024 järjestetään ensimmäistä kertaa Hidasta elämää -festivaali. Vinhan kirjajuhlia puolestaan vietetään 26.–27.7.2024 Vinhan puutarhassa, navetan ylisillä ja Sofia Magdalenan kirkossa. Kesään kuuluu myös muun muassa kirjailijavierailuita, puistojumppaa, lasten satutunti, lautapeli-iltamat sekä taidemyyntinäyttely.

Muistathan myös legendaariset Noitakäräjät, jotka kokoavat kansaa Ruovedelle 1.-7. heinäkuuta.

Lue lisää Vinhasta.


Jälleenmyyjäksi?

Suklaatila etsii jälleenmyyjikseen vähittäiskaupan parissa joko kivijalkamyymälässä tai verkossa toimivia yrityksiä. Jälleenmyyjinämme toimii myös useita Vinhan kirjakaupan kaltaisia matkailu- ja kulttuurikohteita.

Tarjoamme jälleenmyyjillemme perusvalikoimamme ohella mahdollisuuden valmistuttaa erilaisia omalla pakkausilmeellä toteutettuja suklaita esimerkiksi kaupan tai matkailukohteen nimikkosuklaaksi. Lue lisää ja hae yrityksellenne jälleenmyyjätiliä täältä.


Ostoskoriin käytetyt lahjakortit