KUN HALUAT VIESTIÄ TUNTEELLA - SANO SE SUKLAALLA!

Museokauppa sai uudet Lottasuklaat

Lottamuseo on ammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa Lotta Svärd -järjestön ja sen jäsenten historiaa sekä tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Suklaatilalla oli valtava ilo päästä valmistamaan museolle omat suklaat museokauppaa varten.

Tuusulassa sijaitsevan Lotta Svärd Säätiön ylläpitämän Lottamuseon nimikkosuklaat toteutettiin kahdella erilaisella pakkauskuosilla, ja molempiin päätyi mauksi pehmeästi kaakaoinen, makea ja kevyesti vaniljaiselta maistuva maitosuklaamme.

Suklaiden pakkauskuvituksiin on päässyt helmiä Lottamuseon kuva-arkistosta. Lotta Svärd -järjestö toimi 1921-1944, ja sen jäsenten elämäntarinoihin voi tutustua esimerkiksi Lottamuseon tuottaman Lotta Svärd -verkkomuseon Lottagalleriassa.

Nostalgiset Suklaatilan valmistamat Lottasuklaat ja muut Lotta Svärd -tuotteet löydät vain Lottapuodista verkossa tai paikan päältä museokaupasta.

Hyödynnä Kansainvälinen museopäivä ja poikkea Lottamuseossa!

Lauantaina 18. toukokuuta 2024 vietetään Kansainvälistä museopäivää

Lottamuseon näyttelyihin on tuolloin vapaa pääsy kello 10-17. Voit tutustua muun muassa uuteen Vaaran vuodet - Sodan ja rauhan välissä -näyttelyyn. Vuosia kestänyt sota Suomen ja Neuvostoliiton välillä päättyi aselepoon syyskuussa 1944, mutta erillisrauhasta huolimatta sota jatkui muualla Euroopassa ja maailmanpoliittinen tilanne aiheutti yhä epävarmuutta.

Suklaatila suosittelee kokeilemaan myös uutta Lottamuseon pakopeliä! Se on suunnattu 2-6 hengen ryhmille, ja aika pitää varata etukäteen. Pelissä valvontakomissio on juuri tulossa tarkastuskäynnille, ja ryhmäsi tavoitteena on löytää Syvärantaan kätketyt salaisuudet ennen tarkastajien tuloa. Peliaika on 60 minuuttia. Samalla reissulla pääsee tietysti tutustumaan Lottamuseon näyttelyihin.

Lottamuseo sijaitsee Tuusulassa. Varsinaisen kesäkautensa Lottamuseo ja museokahvila avaavat Toivon päivänä 4. kesäkuuta, jonka jälkeen museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-18 aina elokuun 11. päivään saakka. Museon kotisivuille pääset tästä.


Jälleenmyyjäksi?

Suklaatila etsii jälleenmyyjikseen vähittäiskaupan parissa joko kivijalkamyymälässä tai verkossa toimivia yrityksiä. Jälleenmyyjinämme toimii myös useita Lottamuseon museokaupan kaltaisia matkailukohteita.

Tarjoamme jälleenmyyjillemme perusvalikoimamme ohella mahdollisuuden valmistuttaa erilaisia omalla pakkausilmeellä toteutettuja suklaita esimerkiksi kaupan tai matkailukohteen nimikkosuklaaksi. Lue lisää ja hae yrityksellenne jälleenmyyjätiliä täältä.


Ostoskoriin käytetyt lahjakortit