Suklaatilan yrittäjä Tomi Järvenpää puhumassa Telian henkilöstötapahtumassa Tampereella.

Maaseutu yrityksen voimavarana

Mitä on 2000-luvun maaseutuyrittäjyys? Mikä tekee maaseutuyrityksestä mielenkiintoisen ja omannäköisensä?

Meillä Suklaatilalla on aiheesta yli kymmenen vuotta käytännön kokemusta. Olemme elävä esimerkki siitä, että pellon reunaan ja metsien keskelle voi perustaa jopa menestyvän herkkupajan.

Matkamme varrella meistä on tullut maaseutuyrittäjyyden ja maaseudun elinvoimaisuuden vahva puolestapuhuja. Mielestämme suomalainen maaseutu voi toimia yrityksille voimavarana, rikkaana kasvualustana ja markkinoinnin selkänojana – oman esimerkkimme mukaisesti – toimialasta riippumatta. Taantumisen taltuttamiseksi tarvitaan ennen kaikkea rohkeutta tarttua uusiin toimintatapoihin, verkostoja luoden ja asiakkaita kohti kurkottaen. Tätä on nykypäivän maaseutuyrittäjyys.

Maaseutuyrittäjyys ja sen muutos kiinnostaa

Tarinamme inspiroi. Niinpä Suklaatilalla vierailee usein ammattilaisryhmiä, joita kiinnostaa maaseutumarkkinointi, maaseudun kehittäminen, pienvalmistajuus ja innostavat yrittäjätarinat. Olemme käyneet monesti kertomassa Suklaatilan vaiheista myös erilaisissa seminaareissa ja tapahtumissa sekä oppilaitoksissa.

Yritysesittelyistä tilalla ja sen ulkopuolella vastaa Tomi Järvenpää, Suojärven tilan isäntä neljännessä polvessa. Tilalla järjestettävistä virkistysohjelmista kuten Suklaamaistajaisista puolestaan vieraanvarainen emäntä Katja Järvenpää.

Haluattekoko kuulla Suklaatilan yritystarinan paikan päällä tilallamme tai haluatko tilaisuuteenne puhujan? Täytä alempana tällä sivulla oleva yhteydenottolomake, ja olemme sinuun yhteydessä.


Tomi Järvenpää kertoi Ruokayrittäjän Talvipäivillä Suklaatilan kiehtovan kasvutarinan samalla rohkealla ja innostavalla otteella, jolla myös oman yrityksen kasvu ja menestys on syntynyt. Mukaansatempaava esitys oli omiaan kannustamaan myös kuulijoita yrittäjyyteen.

Tiedolla ja osaamisella kasvuun -hanke

”Suklaatilan Tomin positiivinen ja innostava tarina hankkeemme työpajassa sai kiitosta osallistujilta. Aito yrityksen kehitystarina antoi hyvät lähtökohdat lähteä miettimään työhyvinvointia ja sen kehittämistä.”

Projektipäällikkö Merja Hoffrén-Mikkola
SeAMK, DIDIVE-hanke, www.didivesite.wordpress.com

Teetimme suklaita Telia Tampere Mini Usko Unelmiisi Uskalla Loistaa – tapahtumaan omalla logolla ja teksteillä. Isoimman annin saimme kuitenkin Suklaatilan kasvutarinaa koskien Tomi Järvenpään värikkään esityksen muodossa. Osallistujilta saimme kiitettävää palautetta esitystä ja esiintyjää kohtaan. Paikallisuus katsottiin isoksi eduksi. Maistuvien Suklaatilan tuotteiden kera enemmän kuin toimiva kokonaisuus!

Telia Tampere Hyvinvointikerho

”Tomi oli loistava puhuja nuorille 4H-yrittäjille suunnatussa Tuunaa sun kesäduuni -valmennuksessa. Tomi puhui nuorille luontevasti, esimerkein ja puheesta välittyi hänen oma innostuksensa yrittäjänä. Hän innosti nuoria luottamaan omiin ideoihinsa ja kannusti esimerkillään nuoria rohkeasti kokeilemaan yrittäjyyttä. Tomi on Kannustava, Innostava ja Kiinnostava puhuja!”

Mirja Toropainen, Tampereen 4H-yhdistys


Puhujasta

Tomi Järvenpää on Suojärven tilan isäntä neljännessä polvessa ja Katja Järvenpään rinnalla Suojärven Suklaatila Oy:n perustaja ja omistaja. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi ja työskennellyt 1990- ja 2000-luvulla myös toimittajana, toimitussihteerinä ja media-alan yrittäjänä.

Luottamustehtäviä Tomilla on ollut muun muassa Ylöjärven Yrittäjät ry:ssä, jonka hallituksessa hän toimi kymmenen vuotta, sekä Vihreä Sydän Matkailuyrittäjät ry:n hallituksessa. Tomi on palkittu Suomen Yrittäjien hopeisella ansiomerkillä, Paikallislehdistön Antti-patsaalla sekä Ylöjärven kaupungin Vuoden kulttuuripalkinnolla.

Vapaa-ajallaan Tomi viihtyy jalkapallokatsomossa ja juniorivalmentajana. Liike on lääkettä, joten lenkkipolku kutsuu nelikymppistä yrittäjää yhtenään. Lukeminen ja ajatusponnistelu kuuluvat Tomin jokaiseen onnistuneeseen päivään.

LinkedIn


Varaustiedustelut

Alla olevalla lomakkeella jätät varaustiedustelun. Huom! Marras-joulukuussa valmistuksemme joulusesongin aikana ryhmävierailuja tilalla ei pääsääntöisesti järjestetä.

Yritysesittelyt

Yritysesittelyt ammattilaisryhmille tilalla tai seminaareissa.

Yritysesittelyn ja kahvituksen hinnat tilalla järjestettynä

Alle 15 osallistujaa, hinta 20 €/henkilö
15-24 osallistujaa, hinta 16 €/henkilö
25-34 osallistujaa, hinta 14 €/henkilö
35 osallistujaa tai yli, hinta 12 €/henkilö

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kahvitus sisältää lajitelman Suklaatilan konvehteja ja paikallisen kahvipaahtimon kahvia.

Erikseen tilattavissa:
Alkumalja 2,50 €/kpl
Pasteija tai muu suolainen pala
Kesän marjakaudella suklaamansikat 6,90 €/annos

Yritysesittelyyn ja kahvituksiin on hyvä varata tunnista puoleentoista tuntia aikaa. Tilapuotimme palvelee käyntinne lomassa.

Puhujapalkkio tilan ulkopuolella järjestettävissä tapahtumissa

Puhujapalkkiomme ovat alkaen 250 € + alv ajankäytöstä riippuen. Tampereen seudun oppilaitoksissa käymme kertomassa yrittäjätarinaamme veloituksetta, ainoastaan kilometrikorvausta vastaan.

Täytä yllä oleva Varaustiedustelut-lomake. Olemme yhteydessä mahdollisten lisäkysymysten tiimoilta ja teemme tarjouksen.


Yhteydenotot

Tomi Järvenpää
tomi.jarvenpaa@suklaatila.fi
puh. +358 50 3450 360


Tutustu myös Suklaamaistajaisiin sekä päiväretkipakettiin Suklaatilalta Seitsemiseen.