• +358 50 345 0360
  • asiakaspalvelu@suklaatila.fi
  • Lahjalähetykset suoraan vastaanottajalle
  • +358 50 345 0360
  • asiakaspalvelu@suklaatila.fi
  • Lahjalähetykset suoraan vastaanottajalle

Hyvän mielen herkkulahjoja

Valmistamme Suklaatilalla ammattikäsityönä ja pientuotantona suklaisia herkkuja, jotka on tarkoitettu tuomaan hyvää mieltä lahjan muodossa. Meiltä saat niin suklaat omalla pakkausilmeellä kuin erilaiset kotimaiset herkkulahjat toimitettuna suoraan lahjansaajalle.

Asiakaskuntanamme muodostuu enimmäkseen yrityksistä, joille olemme apuna erilaisissa asiakas- ja henkilökuntamuistamisissa. Kysytyin tuotteemme on omalla pakkausilmeellä kustomoitu suklaalevy, jota asiakkaamme käyttävät kätevänä ja mieleenpainuvana apuna esimerkiksi markkinoinnissa ja erilaisissa lahjatarpeissa.

Olemme Ylöjärven maaseudulla Suojärven tilalla toimiva perheyritys. Maaseudun elinvoimaisuus, suomalainen työ ja ihmisten ilahduttaminen ovat meille sydämenasioita.

Mistä lahjasi kertoo?

Onko se syntynyt suomalaisen työn tuloksena? Teollisesti vai kädentaitaitajien luomuksena? Vastuullisesti ja kestävästi?

Asiakkaidemme mielestä on lukemattomia syitä, miksi kotimaiselta pienvalmistajalta suoraan tilattu lahja on mieleinen niin saajalleen kuin antajalleen.

Lahja kertoo antajastaan.

Suklaatilan suklaille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. Herkkumme syntyvät omalla reseptiikalla ammattikäsityönä. Valinnoillamme haluamme myötävaikuttaa suklaatuotannon kestävyyteen, minkä vuoksi käytämme tuotannossamme ainoastaan Cacao-Trace-suklaata. Olemme maaseudun yritys, suklaatehdas pellon reunalla. Palvelemme sinua ilomielin!

Tarinamme

Suklaatila sijaitsee Ylöjärven maaseudulla Suojärven tilalla, jonka isäntä- ja yrittäjäparina toimii Tomi ja Katja Järvenpää. Perustimme Suojärven Suklaatila Oy:n kotitilamme yhteyteen vuonna 2007.

Otimme käyttöön edellisellä vuosikymmenellä karjanpidolta vapautuneet vanhat navettatilat, saneerasimme niistä elintarvikehuoneiston ja käynnistimme hyvän mielen suklaisten herkkujen valmistuksen. Samalla vaihtuivat isäntäparin ravintola- ja media-alan työt suklaa-alan yrittäjyyteen. Jonkin verran epäuskoa oli aistittavissa ympäristössä. Vastaukset tulivat hyvin hiljaa ja ymmärtäväisesti nyökytellen, kun kerroimme perustavamme suklaatehtaan pellon reunalle Tomin lapsuudenmaisemiin...

Sanovat elämää matkaksi ja yrittäjyyttä pitkän matkan urheilulajiksi.

No, tämä reissu alkoi toista kymmentä vuotta sitten vanhasta navetasta ja karjakeittiöstä...

Ensimmäiset apukädet talonväelle palkkasimme vuonna 2011, eikä vipinä vanhassa navetassa ole siitä laantunut. Toki tämäkään matka ei ole kulkenut suoraan, vaan polulta on eksytty ja sinne palattu montakin kertaa. Tori- ja tapahtumamyynnistä alkanut toiminta on vuosien saatossa muovautunut niin, että tänä päivänä palvemme pienen liikelahjatalon sortimentilla ja omalla valmistuksellamme ennen muuta suomalaista yrityselämää erilaisissa lahjatarpeissa.

Suklaatilaa ovat nostattaneet vuosien saatossa kotimaiseen työhön ja pienvalmistajuuteen liittyvät arvot. Meidän voimamme kumpuaa maaseudusta ja omalla kotitilallamme toimimisesta. Maaseudun elinvoimaisuus, suomalainen työ ja ihmisten ilahduttaminen ovat meille todellisia sydämenasioita. Näiden varaan on ollut ilo rakentaa herkkualan käsityöläisyrittäjyyttä ja lahja-alan ammattilaisuutta jo yli 15 vuoden ajan. Yrityksenä olemme enemmän kuin tuotteemme.

Meille maaseutu näyttäytyy toiveikkaana mahdollisuuksien tyyssijana, jossa tarmokkaalla tekemisellä saa paljon hyvää aikaan. Olemme kiitollisia meille suodusta mahdollisuudesta luoda neljännen sukupolven kotitilallemme uutta elinvoimaista tarinaa.

Katja ja Tomi Järvenpää

Navettatonttumme Sikke ja Viljo

Navettatontut Sikke Simasuu ja Viljo Vinhajalka ovat suklaistamme tuttu vauhtikaksikko. Tarina kertoo, että Viljo ja Sikke elelivät tilamme navetassa jo 1900-luvun alkupuolella, jolloin Suojärveä asuttivat Tomin isoisovanhemmat. Havaintoja näistä hyväntahtoisista mutta herkkätunteisista tonttuilijoista on saatu tiettävästi myös muilta edeltäviltä polvilta.

Navettatonttumme valvovat, että vanhat hyvät tavat ovat kunniassa ja työt tulevat tehdyiksi. Joskus – kun talonväen käsiparit ovat tuntuneet loppuvan – Sikke ja Viljo ovat tulleet avittamaankin tilan askareissa. Muutamia kertoja tonttu on onnistuttu yllättämään työnsä ääressä, mutta useimmiten ihmissilmä ei pysy vikkelän veitikan liikkeissä mukana. Lukuisista piilopaikoistaan navettatontut tarkkailevat elämää Suklaatilalla mutta näyttäytyvät ani harvoin.

Ja totta kai tonttumme ovat makealle persoja. Suklaatilan isäntä on jo vuosia ihmetellyt emännälleen, miksei verstaalta jää lainkaan hävikkiä. Navettatonttumme huolehtivat hävikin hävittämisestä erinomaisen hyvin!

Valmistus ja vastuullisuus

Suklaillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki (Suomalaisen työn liitto, lupanumero 38953) tunnuksena suomalaisesta työtä. Suklaamme syntyvät omalla reseptiikalla ammattikäsityönä ja osaamisella, jota olemme kerryttäneet toista vuosikymmentä.

Hankinnoissa suosimme kotimaisia ja paikallisia kumppaneita. Käytämme muun muassa ainoastaan kotimaista marjaa ja mahdollisuuksien mukaan hankimme suklaan maustamiseen raaka-aineita suoraan kotimaisilta alkutuottajilta.

Valinnoillamme haluamme myötävaikuttaa suklaatuotannon kestävyyteen, minkä vuoksi käyttämämme suklaa on Cacao-Trace-sertifioitua. Cacao-Trace vastaa kestävämmän ja läpinäkyvämmän kaakaon jakelutien, kaakaonviljelijöiden arjen tukemisen sekä paremmalta maistuvan suklaan tarpeeseen.

Olemme kypsään ikään ennättänyt vakaa perheomisteinen yritys. Suklaatila täyttää tilaajavastuulain velvoitteet ja kuuluu korkeimpaan AAA-luottoluokkaan (Bisnode). Toimintaamme valvovat elintarvikeviranomaiset. Olemme Suomen Yrittäjien jäsenyritys.

Tuotantomme, myyntimme ja asiakaspalvelumme toteutetaan omalla henkilökunnallamme ilman ulkoistuksia. Pidämme langat käsissämme, jotta voimme palvella sinua parhaalla osaamisella ja tarpeitasi kuunnellen.

Palvelemme ilomielin.

 

Hei!

Olen Tomi Järvenpää, Suklaatilan yrittäjä yhdessä vaimoni Katjan kanssa. Vastaan perheyrityksessämme asiakaspalvelusta ja myynnistä. Olen apunasi herkkulahjahankinnoissa koko matkalla suunnittelusta toteutukseen ja toimitukseen.

Yrittänä saan kokea päivittäin työni merkityksellisyyden ja oman näkynsä toteuttamisen ilon. Olen edelleen oppivainen ja utelias. Olen vapaa ja vastuussa. Yrittäjänä olen toiminut yli 20 vuotta.

Maaseudun rauhallinen mutta työntäyteinen elämä on mieleeni. Yrittäjyys, talous, suomalainen työ, liikunta ja tietysti rakas jalkapallo ovat alati pyöriviä kiinnostuksen kohteita perhe-elämän värittämässä arjessani. Olen toiminut mm. luottamustehtävissä yrittäjäjärjestössä kymmenen vuotta sekä jalkapallossa juniorivalmentaja.

Asiakaspalvelu- ja myyntityössä olen tottunut hoitamaan asioita johdonmukaisesti ja ratkaisuhakuisesti. Perheyrityksessä vastaukset ovat usein nopeasti käden ulottuvilla asiakastamme varten. Palvelen ilomielin.

050 345 0360 tai tomi.jarvenpaa@suklaatila.fi