• +358 50 345 0360
  • asiakaspalvelu@suklaatila.fi
  • Lahjalähetykset suoraan vastaanottajalle
  • +358 50 345 0360
  • asiakaspalvelu@suklaatila.fi
  • Lahjalähetykset suoraan vastaanottajalle

Suklaapakkauksen suunnitteluohje

Käytätkö omaa graafista suunnittelijaa?

Suklaidemme pakkausilmeet toteutetaan valmiille suunnittelupohjalle, jonka toimitamme tuote- ja makuvalintanne mukaisesti.

Oma graafinen suunnittelijanne työstää pakkausilmeenne painovalmiiksi pdf-tiedostoksi alla olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Tarjoamme apua suunnitteluun

Mikäli sinulla on suklaapakkauksen ulkoasusta melko valmis idea ja siihen tarvittava aineisto, kuten kuva, logo ja teksti, teemme veloituksetta "vartin vedoksen", mikäli se on aineiston puolesta mahdollista.

Päätät vedoksen nähtyäsi, hyväksytkö ehdotuksen vai jatketaanko suunnittelua tuntiveloituksella (60 € + alv).

Suunnittelupohja

Pakkaus toteutetaan valmiille suunnittelupohjalle, jonka toimitamme.

Tuoteselosteet

Takakannen tilat pakkauksissa on varattu pääosin tuoteselosteelle ja valmistajatiedoille, joka ovat pakollisia elementtejä. Toimitamme nämä suunnittelupohjan yhteydessä, kun tuote- ja makuvalintanne on tehty.

Lähetämme takakannen tekstit valmiina läpinäkyvänä pdf-tiedostona, joka on helppo asemoida suunnittelupohjalle esimerkiksi InDesignissa. Toimitamme takakannen tiedot myös tekstinä siltä varalta, että haluat käyttää omia fonttejasi. Suosittelemme kuitenkin asemoimaan tuoteselosteen, valmistajan yhteystiedot ja parasta ennen -kentän kuten ne on asemoitu toimittamassamme mallipohjassa.

Tarvittaessa luomme tuotteellesi myös yksilöllisen EAN-koodin.

Kannen tiedot

Kannen ulkoasu on vapaasti toteutettavissa suklaapakkauksissa joko pysty- tai vaakasuuntaisesti. Mikäli suunnittelette myyntituotetta, kanteen tulee lisätä teksti Suklaa Choklad sekä tuotteen nettogrammapaino.

Jos aineistossasi on pakkauksen ulkoreunaan ulottuvia elementtejä (esim. kuvia tai väripalkkeja), lisää vähintään 5 mm leikkausvara suunnittelupohjan linjojen ulkopuolelle.

Suosittelemme myös, ettei kuvia, väripalkkeja tai muita elementtejä asemoitaisi päättymään tiukasti pakkauksen nuuttauslinjoihin eli taitoksiin. Esimerkiksi taustaväri voi jatkua yhtenäisenä etukannesta takakanteen.

Logot, kuvat ja fontit

Tarkista, että kuvat ovat korkearesoluutioisia (vähintään 300 dpi) ja fontit on muutettu poluiksi (paths).

Neliväritöissä suosittelemme määrittämään värit prosessiväreiksi (CMYK). Väriprofiiliksi suosittelemme Coated Fogra 39:ää. Myös RGB-värejä voidaan käyttää (sRGB).

Tekijänoikeudet

Asiakas vastaa graafista suunnittelua varten luovuttamiensa materiaalien tekijänoikeudellisista kysymyksistä, kuten kuvien käyttöoikeuksista.

Aineiston toimitusohje

Toimita suklaalevyn painoaineisto painovalmiina pdf-tiedostona ilman suunnittelupohjan linjoja. Laita myös vedostiedosto, jossa näkyvät suunnittelupohjan linjat.

Toimita aineisto osoitteella asiakaspalvelu@suklaatila.fi ja kerro viestissäsi, kenen tilaukseen aineisto liittyy. Mikäli aineiston tiedostokoko on suuri, suosittelemme lähettämistä esimerkiksi WeTransfer-palvelun kautta.

Tarjoamme myös avaimet käteen -pakkaussuunnittelun hintaan 60 € / tunti + alv toimittamanne aineiston pohjalta (logo, kuva, kuvitus tms.).

Lisätietoja

asiakaspalvelu@suklaatila.fi tai puh. 050 345 0360 / Tomi Järvenpää

Tuoteselosteen asemointimalli suklaalevyssä 80g.