Tapahtumakalenteri päivittyy

Suklaatilan myynti-, esittely- ja maistatuspiste jalkautuu tänä vuonnakin tapahtumiin Pirkanmaalla. Tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Tapahtumakalenterimme on päivittynyt kevään osalta. Tässä kuussa tapaat meidät Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa Supermessuilla, joille osallistumme kahdella osastopaikalla. Puutarhamessujen delipuolelta paikalta A1246 löytyy oma osastomme, ja lisäksi olemme matkailumessujen puolella Vihreän Sydämen yhteisosastolla. Tuotemyynti keskittyy Puutarhamessujen puolelle, kotimaanmatkailulle varatusta hallista löydät meidät vain perjantaina.

Toukokuussa vierailemme Ideaparkissa Lempäälässä, Ylöjärven Markkinoilla sekä Messut Nokialla -tapahtumassa. Myös kesälle on pari tapahtumaa varmistunut. Tapahtumakalenterimme löydät täältä.

Vaikket messuille ja markkinoille ennättäisikään, tuotteemme ovat saatavilla kaikkialle Suomeen. Mikäli omalla paikkakunnallasi ei toimi jälleenmyyjäämme, hyvät – myös kaikki kustomoitavat suklaatuotteet – ovat helposti tilattavissa omasta kaupastamme. Toimitamme kaikkialle Suomeen.

Kurkista ostopaikat täältä.

Iloista joulua!

Suklaatilan väki toivottaa ihanaa Joulua kaikille!
 
Tänään aatonaattona palvelemme keskustamyymälässämme Fröökynän Herkussa kello 11-19. Tilalla olemme jo vetäytyneet joulunviettoon.
 
Joulutauon jälkeen tehtaanmyymälämme ja Fröökynän Herkku palvelevat seuraaksi maanantaina 8.1.

Koko perheen festarille koko perheen suklaa!

Meiltä saat Ylis’festarien rannekkeet ja Ylis’festarit-suklaan!

Ylis’festarit tulevat taas! Suomen parhaita koko perheen festareita vietetään lauantaina 12.8.2017 kello 13–19 Nokian Pitkäniemessä. Tänä vuonna festarilavalla nähdään Jenni Vartiainen, Anssi Kela, Klamydia, Elias Kaskinen & Päivän Sankarit sekä Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Vuodesta 1999 järjestetty koko perheen festari sai tänä vuonna myös oman nimikkosuklaansa, jonka valmistamme Suklaatilalla. Vadelma-lakritsainen maitosuklaa on niin ikään koko perheen herkku! Kurkkaa suklaa verkkokaupastamme!

Liput Ylis’festareilta saat Ticketmasterin kautta. Ostettuasi lipun tarvitset rannekkeen, jolla pääset sisään tapahtuma-alueelle. Rannekkeen saat maksukuittia vastaan joko tapahtumapaikalta tai festarijonot välttäen etukäteen Suklaatilan myymälästä (Fröökynän Herkku, Hiitintie 1, 33400 Tampere, ABC Teivo -aseman yhteydessä).

Osta matkaeväiksi myös Ylis’festarit-suklaasi etukäteen verkkokaupastamme. Voit noutaa ja maksaa suklaat samalla, kun poikkeat meillä lunastamassa festarilippusi rannekkeiksi.

Etenkin isompaa määrää (esimerkiksi bussiryhmälle) suklaita ostaessasi suosittelemme tilauksen tekemistä etukäteen verkkokauppamme kautta.

Nähdään festareilla!

Meidän kotinurkiltamme vuonna 1999 aloittanut tapahtuma on kasvanut varsin huikeisiin mittoihin. Hyvässä hengessä vuosi vuodelta parantaen rakentuneessa koko perheen festarissa ei törmää alkoholinhuuruisiin sammaltajiin. Voittoa tavoittelemattoman tapahtuman järjestävät Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollon ja psykiatrian toimialueet. Mukana järjestelyissä ovat kehitysvammahuollon asiakkaat, psykiatrian potilaat sekä runsas joukko vapaaehtoisia.

Lisätietoja Ylis’festareista.

Ja toki! Löydät myös Suklaatilan kojun Ylis’festareilta!

Juhannushuili

Suklaatila on suljettu juhannusaatosta alkaen ja avoinna jälleen maanantaina 26.6.

Keskustamyymälämme Fröökynän Herkku palvelee juhannusaattona kello 11-16, minkä jälkeen seuraavaksi maanantaina 26.6.

Suklaatilan avoinnaoloajat laajenevat heinäkuussa, jolloin palvelemme myös lauantaisin.

Avoinnaoloaikamme heinäkuussa:

Suklaatila
Ma-Pe klo 9-16
La klo 10-16

Fröökynän Herkku
Ma-to klo 11-17
Pe klo 11-18
La 11-17

Millainen olut suklaalle seuraksi?

Tumma suklaa ja portteri. Klassikko. Tämä liitos tulee varmasti monelle ensimmäisenä mieleen oluen ja suklaan yhdistelmistä.

Kannattaa toki kokeilla muutakin ja rikkoa hieman rajoja! Mutta lähdetäänpä alkuun liikkeelle perusasioista. Maitosuklaalle sopii kaveriksi keskihumaloitu, hedelmäinen olut. Tummat suklaat tummille oluille, vaaleat taas vaaleille. Tästä se lähtee.

Kokeile rohkeasti chili- ja tervasuklaata

Voimakasmakuisen tumman suklaan seuraksi voi ottaa tumman, paahteisen, paljon katkeroa (=ebu) sisältävän oluen. Mitä korkeampi alkoholipitoisuus oluessa on, sitä runsaammanmakuisen se tekee oluesta. Samalla alkoholi leikkaa hieman suklaan mahdollisia raskaita makuja. Valkosuklaalle taas antaa vastamakua hapan, sitrusmainen vehnäolut.

Kotona voi kokeilla kokoamalla maistelulautasen muutamasta erilaisesta suklaasta. Siihen voi laittaa esimerkiksi muutamaa eri maitosuklaata, valkosuklaata ja vahvaa tummaa. Perusmakujen lisäksi kannattaa kokeilla maustettuja suklaita. Omasta vitriinistämme olumme poimineet usein maisteluihin tumman chilisuklaan ja jopa tervamaitosuklaan.

Suklaan tulee olla huoneenlämpöistä, jotta sen maut pääsevät tarkoituksenmukaisesti esiin. Maistellessa kannattaa makuparien välissä juoda vettä tai nauttia hedelmiä, vaikkapa päärynää tai viinirypäleitä.

 

Oheinen ohjeistus löytyi keskustamyymälästämme Fröökynän Herkusta, pienpanimo-osastomme arkistoista.

Suklaita löydät täältä.

Ylöjärvellä kelpaa lähimatkailla!

Anna lähiympäristösi yllättää

Jos haluat todella kauas, lähde lähelle. Tämä on totta etenkin monella kasvupaikkakunnalla, jonne muuttoliike on tuonut viljalti väkeä. Oma synnyin- ja asuinkaupunkini Ylöjärvi on hyvä esimerkki: meitä paljasjalkaisia paikkakuntalaisia on vähemmän kuin muualta muuttaneita. Suurella osalla tulokkaista Ylöjärvi ja ylöjärveläisyys rajoittuvat pääasiassa välittömään elämänpiiriin.

Suklaatilan lähtö maaliskuussa 2016. Tilamme emäntä Katja Järvenpää oikealla. Teivo on maamme ravikeskusten terävintä kärkeä, ja Ylöjärvi on yllätysten lähimatkailukaupunki.

Muuttajalla uusi arki alkaa läheltä kotia, työpaikoilta ja harrastuksista. Lomakaudella saattaisi olla aikaa tutkimusmatkailla uudella asuinpaikkakunnalla, mutta matkakohde valitaan lopulta usein vanhalla rutiinilla. Ylöjärvi jää, ja otetaan pakettimatka etelään.

Mitä tähän nyt sanoisi? Jos haluat todella kauas, lähde lähelle.

Kun oma ja mukamas tuttu lähiympäristö yllättää, se vetää hyvinkin vertoja turistireissuille. Ellei peräti pese ne mennen tullen!

Miksi lähimatkailla?
  • Edullista
  • Helppoa ja nopeaa
  • Oma kotiseutu tutuksi

 

Ylöjärven ihmeet alkavat Tampereen rajalta

Ylöjärvi on monella tapaa lähimatkailukaupunki. Meillä matkustusetäisyydet pysyvät kilometrien ja ajankäytön puolesta maltillisina, mikä mahdollistaa monen kohteen kurkkaamisen samalla kertaa yhdenkin päivän aikana.

Ylöjärven ihmeet alkavat heti Tampereen rajalta, eikä kahden kaupungin keskustojen välillä ole kuin reilut kymmenisen kilometriä. Ylöjärvi on niin sanotusti saavutettavissa.

Mitä meiltä löytyy? Otetaanpa lyhyt esimerkkilistaus: Teivon ravirata, Pimeesalmen telakka, Haverin vanha kultakaivosalue, ympäristötaideteoksia, Dynaset Offroad Areena, kaapelivesilautailua, museoita ja kesäteatteria.

Paljon tapahtumia, kuten Ylöjärven, Kurun ja Karhen markkinat, Parkkuun kesäjuhlat, Kuru Fest, Pöheikön Pölläys, Räikkä Raikaa ja Tenavien Tohinat. Shoppailumahdollisuuksia Elovainion kauppakeskuksista suoramyyntitiloihin.

Lisätietoja Ylöjärven matkailutarjonnasta löytyy hiljattain avatulta sivustolta osoitteesta visitylojarvi.fi.

Sinua palvellaan myös ylläpitämässämme Ylöjärven matkailuneuvossa, joka toimii myymälämme Fröökynän Herkun yhteydessä ABC Teivon tiloissa (Hiitintie 1, 33400 Tampe).

 

Suklaamaakarit pellon reunalla

Olemme itsekin yksi kotikaupunkimme matkailukummajaisista: suklaamaakarit työssään vanhasta navetasta saneeratulla tehtaallaan pellon reunalla.

Palvelemme Suklaatilalla yritysasiakkaitamme eri puolilla Suomea, emmekä varsinaisesti ole rakentaneet toimintaamme matkailukohteena toimimista silmällä pitäen. Kiitollisena saamme silti vastaanottaa vuosittain tuhansia ihmisiä tutustumaan makuihin maalta.

Näistä vieraistamme moni palaa herkkujemme pariin jälleenmyyjiemme kaupoissa, yrityslahjoja hankkiessa tai verkkokaupassa asioidessa.

Ryhmien vastaanottaminen alkoi meillä vuonna 2010, kun kylän naisväki oli tutustunut lähimarkkinoilla herkkuihimme ja alkoi kysellä, voisimmeko järjestää jonkin sortin illanviettoja. Sehän tietysti sopi, ja saimme ensimmäiset vieraamme Suklaamaistajaisiin. Paikallinen luontonoita Tyllilän Liisa innostui niin ikään ja alkoi tuoda meille aktiviteetteja etsiskeleviä pienryhmiä kylpylästä.

Suklaamaistajaiset järjestettiin alkuun vanhassa karjakeittiössä, josta olimme saneeranneet puolittaisen toimisto-myymälätilan. Se kävi hyvin, hyvin ahtaaksi. Hyvin, hyvin nopeasti. Keväällä 2012 meille valmistuikin oma tila ryhmille.

Tilat ovat edelleen pienet mutta kotoisat, ja päähuomio vieraillamme onkin suklaamaakareiden arkeen tutustumisessa. Nykyään palvelemme avoimin avoinnaoloajoin – arkisin kello 9-16 – myös yksittäisiä asiakkaita. Omien suklaidemme ohella tarjolla on Maatalon jäätelöä Kuorevedeltä, Mokkamestarien kahvia ja Heikkilän Yrttitilan yrttiteetä.

Myymälävalikoimasta löytyy itse valmistamiemme herkkujen ohella kahvia ja teetä sekä paikallistuotteita.

 

Kansallispuisto takapihallamme

Mitä muuta kotikaupungistamme löytyy? Meillähän on kansallispuisto takapihallamme! Ylöjärven tunnetuin matkailukohde on nimittäin Seitsemisen kansallispuisto, joka sijaitsee paikkakuntamme pohjoisosissa. Luonnon ja metsäkulttuurin aarreaitta on helposti ja nopeasti saavutettavissa. Meiltä Suklaatilalta ajelee Seitsemisen luontokeskukseen reilussa puolessa tunnissa.

Erityisen mukavaa Seitsemisessä on, että joihinkin kohteisiin pääsee kätevästi lastenvaunuillakin, mistä meillä on itsellämmekin kokemusta. Ennen metsäkierrosta kannattaa kuitenkin piipahtaa Luontokeskuksessa. Se on hyvä starttipaikka kansallispuistokierrokselle niin lapsiperheille kuin muillekin. Luontokeskuksesta saa opastusta ja vinkkejä sekä pääsee tutustumaan näyttelyihin.

Seitseminen on tuttu myös monelle Suklaatilan asiakkaalle, sillä olemme mukavasti “reitin varrella” Tampereelta tullessa. Moni meillä vieraileva ryhmäkin yhdistää ohjelmaansa Suklaamaistajaiset ja visiitin kansallispuistossa. Olemme Metsähallituksen luontopalveluiden virallinen yhteistyökumppani.

Järjestämme muuten Seitsemisessä Koveron perinnetilalla Suklaamaistajaiset 20.5.2017.

 

Tule messuille moikkaamaan Vihreän Sydämen väkeä

Me Suklaatilalla olemme olleet alusta asti vaikuttamassa paikallisessa yhteistyöverkostossa nimeltä Vihreä Sydän Matkailuyrittäjät ry. Verkostomme kautta löydät valmiita matkapaketteja ryhmille.

Tulevana viikonloppuna Tampereen Supermessuilla 21.-23.4.2017 pääset tapamaan meitä Vihreän Sydämen ihmisiä. Löydät meidät Kotimaan Matkailu -messuhallista. Lisäksi Suklaatilalla on oma osastonsa, joka puolestaan sijaitsee Puutarhamessujen hallissa deliosastolla.

Lisätietoja: vihreasydan.fi, supermessut.fi

 

Ennen messuvierailuja osallistuhan Suklaatilan messukilpailuun!

 

Tilastoknopit Ylöjärvestä
  • Asukasluku 33 000 (2017)
  • Perustettu 1869 (kaupungiksi 2004)
  • Etäisyydet: Tampere 14 km, Helsinki 189 km, Turku 164 km
  • Kuntaliitokset: Viljakkala 2007, Kuru 2009

Kasvu Open – kasvupolkufinalistien joukkoon

Suklaatila on yksi Kasvu Open Maaseudun kasvupolulle valitusta 15 finalistiyrityksestä. Kasvupolulle on valittu suurimman kasvupotentiaalin omaavia maaseudulta ponnistavia yrityksiä, jotka saavat sparrausta Suomen liike-elämän asiantuntijoilta.

Tuomariston jäsen, ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Juha Nuutila piti hakemusjoukkoa monipuolisena.

“Liikeideoita on alkutuotannosta erilaisiin digitalisaatiotakin hyödyntäviin palveluihin saakka, joten tavoite täyttyi siltäkin osin.”

Kasvu Openin valintakriteereissä painottui yrityksen kasvusuunnitelma. Tärkeimpiä painotettavia asioita olivat kasvun nälkä, kasvupotentiaali (markkinatilanne, kansainvälistymismahdollisuudet, tiimi), skaalautuvuus, uskottavuus, ajankohtaisuus, disruptiivisuus ja omintakeisuus.

Tuoreutumista ja innovoimista

Kasvu vaatii käsipareja – eikä kaikkea tarvitse tehdä itse. Me Suklaatilalla odotammekin innokkaasti Maaseudun kasvupolun kevään Kiitoratapäiviä ja Mylläreiden tapaamista! Olemme valmiit pölyttämään ajatuksiamme ja hakemaan uutta osaamista toimintamme kehittämiseksi. Nyt siis hakemaan uutta potkua ja ehkä joitain uusia, vähän tallattuja polkuja!

Maaseutu on mahdollisuuksien paikka. Tätä viestiä olemme itsekin monessa yhteydessä toistaneet viime vuosikymmenen lopulta lähtien, jolloin oma työmme käynnistyi. Maatila tarjoaa mielestämme verrattoman tyyssijan yrittäjyydelle, kun rohkaistuu arvioimaan olosuhteita mahdollisuuksien näkökulmasta. Pellon reunalle voi perustaa jopa suklaatehtaan, kuten todeksi olemme osoittaneet.

Tilan ulkopuolista väkeä olemme työllistäneet vuodesta 2011, ja olemme löytäneet hyvän kasvualaustan, josta viedä jo vakiintunutta toimintaa eteenpäin, tuoreuttaa ja innovoida. Nyt on hyvä hetki, sillä viime vuodelta perheyhtiömme kirjasi historiansa suurimman liikevaihdon ja kasvu tuli juuri niiltä osa-alueilta, joilla meillä on eniten annettavaa.

Matka huipentuu Karnevaaliin

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparrauskilpailu. Se on kansanliike, joka tuo kasvun kaikkien ulottuville. Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi kaksi voittajaa, jotka julkistetaan 16. kesäkuuta. Seinäjoella Farmari-maatalousnäyttelyn yhteydessä. Mikä olisikaan osuvampi paikka juhlistaa maaseutuyrittäjyyttä! Tästä semifinaalista voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open 2017 -finaaliin.

Lokakuussa järjestettävä matkan huipentava kaksipäiväinen verkostotapahtuma Kasvu Open Karnevaali yhdistää Suomen lupaavimmat kasvuyritykset, tulevaisuuden työllistäjät, kasvuyritysverkoston ja kasvuyritysten kumppanit. Kokonaisuutena tapahtuma on yhdistelmä kasvuyrityskilpailua, messuja, seminaaria, työtä, hupia ja illanviettoa. Siksi sen nimi on Karnevaali, sillä mikään yllä mainituista ei yksin kuvaa tapahtuman sisältöä.

Mielenkiintoinen finalistien joukko

Maaseudun Kasvupolku järjestetään ensimmäistä kertaa osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia. Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Yrttiaika osuuskunta Ruukista, Mehukas Saikkonen & Sippola Oy Isokyröstä, Jarutec Oy (Neilos – vaivatta vastarannalle) Saarijärveltä, Einetär Oy Sastamalasta, Uusi-Yijälän tila Jämsästä, Yyterin Ratsastuskeskus Oy Porista, LähiPuoti Remes Oy Humppilasta, Suojärven Suklaatila Oy Ylöjärveltä, LähiProOy / ruokaasuomesta.fi Pihtiputaalta, Jahotec Oy Limingasta, Jukolan Juusto Oy Joutsasta, SuhosFarmi Oy Joroisilta, Tmi Kukaha Tampereelta, Finn Angus osuuskunta Sotkamosta ja Pajakallio Oy Forssasta.

Kasvupolun mahdollistavat MTK, Maaseutuverkosto, ProAgria, Suomen Yrittäjät, Euroopan Maaseudun kehittämisen maatalousrahasto sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Liitto.

Lisätietoja Kasvu Openin sivuilta.

Tiedote Maaseudun Kasvupolulle valituista yrityksistä.

Tilahistorioitsija paljasti navettatontut

Suklaatilan historioitsija (FM) on paljastanut tilallamme toista sataa vuotta elelleet navettatontut! Jotain tällaista olemme osanneet odottaakin, sillä nurkissamme tapahtuu välillä suorastaan hämmästyttäviä asioita.

Useimmiten tonttumme ovat meille suureksi avuksi – etenkin aikoina, jolloin käsipareja tarvitaan. Navettatontut kuitenkin rakastavat myös muun muassa pikkukepposia, vaikka eivät varsinaisia kiusantekijöitä olekaan. Pientä kujeilua kuitenkin onkin ilmassa tämän tästä, ja yleensä siitä seuraa kaikkiin tarttuva naurunremakka. Kokemusta on…

Toki tontut tuntevat vanhat navettarakennukset mennen tullen, eikä heille tuota vaikeuksia poistua suojaisampiin maisemiin pieniä salakäytäviään pitkin. Muutamia kertoja tonttu on onnistuttu yllättämään työnsä ääressä, mutta useimmiten ihmissilmä ei pysy vikkelän veitikan liikkeissä mukana. Jotakin on tontulta joskus jäänyt jälkeen, kun se on joutunut poistumaan ripeästi.

Äkkipiristystä sulle!

Navettatonttumme seikkailevat jatkossa myös digitaalisessa ympäristössä ja jopa tietyissä tuotteissamme, kuten Äkkipiristys-, Lahjus- ja Lohtusuklaissa, jotka kuuluvat uutuuksiimme. Lahjus- ja Lohtusuklaat ovat molemmat maustamattomia maitosuklaita ja sopivat yllättäviin tilanteisiin, kun sanat eivät riitä kertomaan varsinaista asiaa.

Äkkipiristys on niin ikään maitosuklaa, josta löytyy ihanaa vadelma-lakritsiraetta. Suupielet kääntyvät hymyyn, ja meno maittaa taas Äkkipiristyksen jälkeen! Tuotteet löytyvät jo verkkokaupastamme.

Lue lisää navettaveijareistamme.